Choď na obsah Choď na menu

Kategorie driftu

 

drift-japan-blog-countersteering-diagram.jpg

Feint Drift: Inak známy aj ako "Scandinavian Flick". Strata priľnavosti je dosiahnutá rozhodením hmotnosti auta. Pred nájazdom do zákruty treba volantom rázne nasmerovať auto v smere zákruty a vzápätí v opačnom smere. Tesne pred zákrutou sa auto "preklápa" do správneho smeru, ale jeho ťažisko je už nestabilné a drift je len otázkou ľahkej kontry a postupného dávkovania plynu

 

drift_technique2.jpg

 

 

Braking Drift:

 založená na prenesení hmotnosti na predné kolesá prostredníctvom krátkeho intenzívneho brzdenia v nájazde do zákruty. Zadná časť sa odľahčí a pridaním plynu sa ľahko odtrhne z čistej stopy. Nasleduje kontra volantom a udržiavaný drift až po výjazd zo zákruty.

 

hibinio-ebisu-drift-jump.jpg

 

    

Jump Drift:

 Technika uplatňovaná na okruhoch. V nájazde do zákruty vyjde jazdec až na vonkajší obrubník a drobné nadskočenie zadnej časti a s tým spojenú stratu trakcie využije na zahájenie driftu.

 

 

 

 

 

jpeg.jpg

 

 

Shift Lock Drift:

Táto technika je vhodná hlavne pre pomalšie zákruty. V nájazde do oblúka podradí jazdec o jeden stupeň a prudko pustí spojku, vďaka čomu sa zadné kolesá zablokujú. Prudkým pridaním plynu a kontrovaním volantom začína súvislý                                                                                                                          drift.

 
side-basic.jpg

 

 

Side (E-Brake) Drift:

Jedna zo základných techník driftu. Pred zákrutou alebo v nájazde do nej musí jazdec urobiť tri veci súčasne: natočiť volant v smere zákruty, vyšliapnuť spojku a potiahnuť páku ručnej brzdy. Prudkým zablokovaním zadných kolies a súčasným natočením volantu sa zadná časť vychýli dostatočne pre započatie driftu.

 
 
 
 
 
img_8043.jpg

 

 

 

Clutch Kick Drift:

U nás známy aj ako spojkový kop. Strata trakcie zadných kolies je iniciovaná prudkým vyšliapnutím spojkového pedála a súčasným ráznym pridaním plynu. Prerušovaným pridávaním plynu a kontrovaním volantom započne jazdec súvislý drift.

                    

 

dirt-drop-drift-technique.jpg   

 

Dirt Drop Drift:

Táto technika sa hodí najmä pre autá so slabším motorom a trať s nespevneným okrajom bez obrubníkov a nerovností. Zadné kolesá stratia trakciu krátkym výjazdom na nespevnený okraj trate. Vtedy musí jazdec prudko pridať plyn, aby udržal zadné kolesá v pretáčaní aj po návrate na asfalt. Nasleduje kontra volantom a prerušovaným pridávaním plynu udržiavaný drift.           viac na http://www.drifting.sk/drift/ako-na-drift/